سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 احادیث منتخب 1 - طلبه آ نلاین

احادیث منتخب 1

جمعه 86 بهمن 5 ساعت 1:31 صبح

  

 آیا می‌دانید بعد از بیماری چه مراقبت‌هایی باید انجام داد؟!

امام حسن علیه السلام : آن حضرت علیه السلام به مردی که از بیماری شفا یافته بود ، فرمود :خدا یادت کرد پس یادش کن ، و از تو گذشت پس شکرش کن .

تحف العقول ، ص 237

 آیا می‌دانید یکی از علل واجب شدن روزه اینکه...؟!

امام حسین علیه السلام : از حضرت پرسیدند چرا خداوند روزه را بر بندگانش واجب فرموده است؟ فرمودند:برای آنکه ثروتمند طعم گرسنگی را بچشد و نسبت به مستمندان بخشش نماید.

مناقب آل ابی طالب ابن شهر آشوب ، ج 4، ص 68

 شما روزگار را چگونه می‌گذرانید؟!

از امام حسین علیه السلام پرسیدند: یا ابن رسول الله روزگار را چگونه می‌گذرانی؟ فرمودند: روزگار را در حالتی می گذرانم که پرودگار بزرگ ناظر بر اعمال من است و آتش جهنم را در پیش روی خود مشاهده می کنم. مرگ در تعقیب من است و از گیر حساب بازپسین رهایی ندارم و در گرو اعمال خویشتن می‌باشم. آنچه دلم بخواهد، نمی شود و قدرت دفع مکروهی از خویشتن ندارم. کارها در دست دیگری است، اگر اراده کند عذابم فرماید و اگر بخواهد، مورد عفوم قرار می دهد. بنابر این کدام مسکین است که از من درمانده‌تر باشد؟

بحار الانوار، ج ,78 ص 116

 آیا می‌دانستید آبرو مانند یخ است؟

آبروى تو چون [یخى] جامد است که درخواست آن را قطره قطره آب مى‌کند، پس بنگر که آن را نزد چه کسى فرو مى‌ریزی؟امام علی علیه السلام: مَاءُ وَجْهِکَ جَامِدٌ یُقْطِرُهُ السُّؤَالُ فَانْظُرْ عِنْدَ مَنْ تُقْطِرُهُ .

"نهج البلاغه، حکمت 346"

 آموزش خوشنویسی توسط حضرت علی علیه السلام

امام علی علیه السلام به نویسندة خود عبیدالله بن ابى رافع دستور داد: در دوات، لیقه بینداز ، نوک قلم را بلند بگیر، میان سطرها فاصله بگذار، و حروف را نزدیک به یکدیگر بنویس ، که این شیوه براى زیبایى خط بهتر است.قال علیه السلام لِکَاتِبِهِ عُبَیْدِ اللَّهِ بْنِ أَبِى رَافِعٍ أَلِقْ دَوَاتَکَ وَ أَطِلْ جِلْفَةَ قَلَمِکَ وَ فَرِّجْ بَیْنَ السُّطُورِ وَ قَرْمِطْ بَیْنَ الْحُرُوفِ فَإِنَّ ذَلِکَ أَجْدَرُ بِصَبَاحَةِ الْخَطِّ .

نهج البلاغه – حکمت 315

 آیا آدم سخاوتمندی هستید؟ از کجا معلوم؟!

سخاوت آن است که تو آغاز کنى، زیرا آنچه با درخواست داده مى‌شود یا از روى شرم و یا از بیم شنیدن سخن، ناپسند است .امام علی علیه السلام: السَّخَاءُ مَا کَانَ ابْتِدَاءً فَأَمَّا مَا کَانَ عَنْ مَسْأَلَةٍ فَحَیَاءٌ وَ تَذَمُّمٌ .

نهج البلاغه، حکمت 53

 به چه کسی می‌شود اعتماد کرد؟!

امام حسین علیه السلام : امین مپندار مگر آن کس را که از خدا بترسد.

"بلاغة الحسین علیه السلام، ص 292"

 به راهنمایی شما توجّهی نمی‌کنند؟! عیبی ندارد...

امام رضا علیه السلام: هر کس به راهنمایی تو اعتنایی نکرد، نگران مباش حوادث روزگار او را ادب خواهد کرد.

بحار الانوار، ج 78، ص 353

 آیا می‌دانستید دو تا فرشته همیشه همراهتان هست؟!

با هر انسان دو فرشته است که او را حفظ مى‌کنند، و چون تقدیر الهى فرا رسد، تنهایش مى‌گذارند که همانا زمان عمر انسان، سپرى نگهدارنده است .امام علی علیه السلام: إِنَّ مَعَ کُلِّ إِنْسَانٍ مَلَکَیْنِ یَحْفَظَانِهِ فَاذَا جَاءَ الْقَدَرُ خَلَّیَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَهُ وَ إِنَّ الْأَجَلَ جُنَّةٌ حَصِینَةٌ .

نهج البلاغه، حکمت 201

 آیا شما هم بودید تعجب نمی‌کردید؟!

در شگفتم از کسى که ناامید است در حالی ‌که مى‌تواند استغفار کند .امام علی علیه السلام: عَجِبْتُ لِمَنْ یَقْنَطُ وَ مَعَهُ الِاسْتِغْفَار ُ .

نهج البلاغه، حکمت 87

 پنج نکته مهم برای مواجهه‌های اجتماعی

امام باقر علیه السلام : تو را به پنج چیز سفارش می کنم: اگر مورد ستم واقع شدی ستم مکن، اگر به تو خیانت کردند خیانت مکن ، اگر تکذیبت کردند خشمگین مشو، اگر مدحت کنند شاد مشو، و اگر نکوهشت کنند، بیتابی مکن.

بحارالانوار ، دار احیاء الترا العربی ، ج 75، ص 167

 اگر می‌خواهید پشیمان نشوید این کارها را انجام دهید!

امام جواد (ع) : سه چیز است که هر کس آن را مراعات کند ، پشیمان نگردد : 1 - اجتناب از عجله ، 2 - مشورت کردن ، 3 - و توکل بر خدا در هنگام تصمیم گیری .

مسند الامام الجواد ، ص 247

 بهترین ترکیب! نه، مربوط به شیمی نیست!

امام باقرعلیه السلام چیزی با چیزی نیامیخته است که بهتر از حلم با علم باشد .

بحارالانوار ، دار احیاء الترا العربی ، ج 75، ص172

 آیا می‌دانید فقر یعنی چه؟

امام حسن علیه السلام : از آن حضرت سؤال شد: فقر چیست؟ فرمود: حرص به هر چیز .

تحف العقول، ص 228

 آیا بهترین راه فامیل‌داری را بلدید؟!

امام رضا علیه السلام : پیوند خویشاوندی را برقرار کنید گرچه با جرعه آبی باشد، و بهترین پیوند خویشاوندی، خودداری از آزار خویشاوندان است

تحف العقول ، ص 469


نوشته شده توسط : اسماعیل کاظمی

نظرات ديگران [ نظر]